Αθανασίου: Πειθαρχικό κατά της επιτροπής που χορήγησε άδεια στον Ξηρό – μέτρα για σκληρούς εγκληματίες

Την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά των μελών της επιτροπής χορήγησης αδειών των φυλάκων, της διευθύντριας των φυλακών Μαρίας Στέφη και της κοινωνικής λειτουργού, που χορήγησαν άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό, με συνέπεια να γίνει άφαντος, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μαξίμου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Αθανασίου εξήγγειλε επίσης την άμεση -εντός 100 ημερών- ίδρυση και λειτουργία φυλακής ύψιστης ασφάλειας όπου θα μεταφερθούν καταδικασθέντες για σκληρά εγκλήματα και τρομοκρατία, αλλά και την τροποποίηση του νομικού καθεστώτος ώστε καταδικασθέντες για τρομοκρατικά να μην απολαμβάνουν του μέτρου της άδειας.

Εξάλλου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελο Ζαχαρή να διενεργήσει προσωπικά πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί εάν τελέστηκε ή όχι πειθαρχική παράβαση και από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού κατά τη χορήγηση της άδειας εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν». 

Από την πλευρά του, επισκεπτόμενος νωρίτερα την Τρίτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Δένδιας τόνισε πως μολονότι η Αστυνομία έχει κάνει «πολύ καλά τη δουλειά της», έχοντας οδηγήσει στη Δικαιοσύνη «δεκάδες» τρομοκράτες, «πολλοί από αυτούς είναι ελεύθεροι».

Την εξαφάνιση του Ξηρού επιβεβαίωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για μία «πολιτική απόδραση».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Χρήστος Κούτρας